Wijken gereed en in ontwikkeling

Wijken in ontwikkeling

Buurt in beeld - Wilgenvliet - Vrijstaande woningen
Wilgenvliet

Wilgenvliet ligt in het noordelijkste puntje van Schuytgraaf, op de grens van de levendige wijk en de weidse uiterwaarden van de Neder-Rijn. Het is een prachtig, waterrijk en groen gebied, waar je het authentieke Betuwse buitenleven als geen ander kunt ervaren. In Wilgenvliet verrijzen de komende jaren verschillende deelbuurtjes met elk hun eigen sfeer. En ook het woningaanbod wordt divers; van een rij- tot aan een vrijstaande woning. Hier kun je straks heerlijk buiten wonen met alle voorzieningen om de hoek.

Wilgenvliet wordt een gezellige en gevarieerde buurt. Een levendig dorp in het groen, waar altijd wel wat te beleven valt. Verschillende projectontwikkelaars gaan er elk hun eigen deelbuurtjes realiseren met een grote diversiteit aan woningen in verschillende prijsklassen.

Buurt in beeld - Locatie 3.0 - Rijwoningen
Locatie 3.0

Locatie 3.0 is een ruime buurt waarbij duurzaam, betaalbaar én comfortabel wonen perfect samenkomen.

DUURZAAM WONEN

Het bouwplan omvat 350 koopwoningen, verspreid over deelbuurten. Er is één overeenkomst: de ambitie dat iedere woning op Locatie 3.0 volledig energie- en CO2 neutraal wordt. Omdat het ontwerp van de huizen in overleg met verschillende ontwikkelaars, architecten en ondernemers tot stand komt, kun je je eigen woonwensen inbrengen en zo jouw ideale woning creëren. Ben je op zoek naar een duurzame woning in een groene, maar toch centrale omgeving? Dan is Locatie 3.0 zeker interessant voor jou.

Buurt in beeld - Schuyts Kwartier - Water met riet
Schuyts Kwartier

Schuyts Kwartier wordt een stoer en stedelijk gebied, dichtbij de natuur, dat wordt gevormd door de velden 6 en 11 in het noordoostelijk deel van de wijk. In totaal verrijzen hier de komende jaren ca. 400 koop- en huurwoningen, seniorenwoningen en appartementen, verdeeld over verschillende fases. 

In Schuyts Kwartier kun je straks kiezen uit huur- en koopwoningen in verschillende vormen. Door de ligging vlakbij het levendige centrum van Schuytgraaf, waan je je hier in een dynamische stadsbuurt. Maar toch is de natuur nooit ver weg. Je wandelt zo de ecologische zone of de uiterwaarden in en in het hart van het buurtje vind je een gezellig groen hofje.

Buurt in beeld - Buurt aan de Weide - Rijwoningen luchtfoto
Buurt aan de Weide

Buurt aan de Weide is het grootste nog niet bebouwde veld in Schuytgraaf. Midden in een groene weide komen hier verspreid over 17 deelprojecten ongeveer 350 gezinswoningen met heel veel variatie in architectuur, indelingen en inhoud. De meeste deelbuurtjes zijn inmiddels uitverkocht. 

Buurt aan de Weide bestaat uit de volgende buurten:

  • Erf aan de Weide (uitverkocht)
  • De Signatuur aan de Weide (uitverkocht)
  • Laan aan de Weide (uitverkocht)
  • Brink aan de Weide (uitverkocht)
  • Thuis aan de Weide (uitverkocht)
  • Woon aan de Weide (uitverkocht)
  • Lint aan de Weide
Buurt in beeld - Schuyts Kwartier - Water met riet
Bolderbuurt

In het zuiden van Schuytgraaf, grenzend aan de ecologische zone en Park Lingezegen, komt Bolderbuurt. Een wijkje met een Scandinavische sfeer, waar alles precies zo wordt als het zou moeten zijn. ‘Lagom’, noemen ze dat in het Zweeds. En Lagom wordt Bolderbuurt absoluut. De ligging op de grens van de wijk en het park zorgt voor een relaxed woonlandschap in balans, waar je je direct thuis voelt. In Bolderbuurt verrijzen de komende jaren verschillende deelbuurtjes en tal van woningen die allemaal net even anders zijn, maar samen wel heel evenwichtig beeld scheppen. Hier kun je straks heerlijk ontspannen wonen met alle voorzieningen om de hoek.

Kruidenhorst
Kruidenhorst

Een nieuwe dorpje in Schuytgraaf.

Wonen op misschien wel de mooiste plek in de wijk.

Veld 1 in Schuytgraaf heet vanaf nu Kruidenhorst. Een smaakvolle naam voor een heerlijk dorpje aan de rand van de wijk. In Kruidenhorst gaan verschillende ontwikkelaars hun eigen deelbuurtjes bouwen. Je hebt straks de keuze uit zo’n 250 koop- en huurwoningen. Van vrijstaande villa tot appartement en van tweekapper tot rijwoning. Schrijf je nu al in als belangstellende. Dan houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. En die gaan snel. Want eind 2023 worden de eerste woningen al opgeleverd.

 

Wijken die gereed zijn

Buurt in beeld - Horstenhoogte - Luchtfoto
Horstenhoogte

Horstenhoogte is als wonen op een eiland. Deze buurt ligt namelijk aan de noord-westrand van Schuytgraaf en midden in de natte ecologische zone. De bouw van Horstenhoogte is halverwege 2013 gestart en in totaal zijn er 89 woningen. Deze zijn onderverdeeld in 28 tussenwoningen, 30 hoekwoningen, 22 tweekappers en 11 vrijstaande woningen.

Horstenhoogte sluit subtiel aan bij het omringende landschap maar heeft aan de noordoost- en zuidwestzijde wel een duidelijke randbebouwing. Op de kop van Horstenhoogte, aan de noordzijde, is vanaf het binnengebied direct zicht op het weidse landschap. Achter de randbebouwing bevindt zich het binnengebied, waar een intieme en dorpse sfeer hangt. Het binnengebied wordt omsloten door een straat met groene bermen, bodempassages en langsparkeerplaatsen. Aan de noordwestzijde bevindt zich een plein met bomen. Vanaf dit plein is er een ruim en bijzonder uitzicht op de natte ecologische zone. Aan de zuidoostzijde bevindt zich een groene brink waar grotere bomen het beeld bepalen. 

Buurt in beeld - Parklane - Twee-onder-een-kap woningen
Parklane

Parklane is een chique en groene villawijk in het hart van Schuytgraaf en grenst met meerdere zijden aan het water. De zuidkant grenst direct aan de buurt Campus Veste. Samen liggen deze twee buurten als het ware op een schiereiland midden in Schuytgraaf. Parklane ademt de ontspannen sfeer van een klassiek gebouwde villawijk. De opbouw van de buurt is vergelijkbaar met de landelijke, Engelse buitenwijk Hampstead. Er zijn veel groenstroken terug te vinden en de waterpartijen aan weerszijden van de buurt versterken het recreatieve karakter. De lange roeivijver aan de westkant biedt bijvoorbeeld volop mogelijkheden om te kanoën, vissen en wellicht zelfs te schaatsen in de winter.

In Parklane zijn voornamelijk vrijstaande en halfvrijstaande (geschakelde) woningen gebouwd.  Elke woning heeft een voortuin van minimaal vier meter, zodat de straten een landelijke uitstraling krijgen. Parkeren gebeurt voornamelijk op eigen terrein. Verder ligt centraal aan een dorpsplein een kleinschalig appartementencomplex.

Buurt in beeld - Campus Veste - Rijwoningen
Campus Veste

Midden in Schuytgraaf ligt ‘Campus Veste’, een woonbuurt die gekenmerkt wordt door ‘eenheid in verscheidenheid’. De buurt biedt een grote diversiteit aan zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijsklassen. Er zijn rijwoningen, twee-onder-één-kappers, geschakelde woningen en appartementen.

Campus Veste heeft de uitstraling en charme van een oude vestingstad en de opbouw van universiteitsterreinen zoals bijvoorbeeld in Boston (VS). De bebouwing is compact en divers met een stevige buitenrand met beeldbepalende (voor)gevels. Campus Veste is aan drie kanten omgeven door water, waardoor je de illusie van een schiereiland krijgt. Veel woningen hebben dan ook uitzicht op en over het water. Ten zuidwesten van de buurt ligt bovendien de brede en langgerekte roeivijver met volop mogelijkheden om bijvoorbeeld te kanoën of te schaatsen in de winter.

Buurt in beeld - Delta - Appartementencomplex
De Delta

Net naast de doorgaande weg, de Metamorfosenallee, waar iedereen onze prachtige wijk inrijdt, verrijken ruim vijftig sociale huurappartementen de omgeving. Deze appartementen liggen in de buurt De Delta, net aan de rand van Schuytgraaf tussen de Rivers International School en het spoor. De één- en tweepersoons sociale huurwoningen worden aangeboden door Portaal.

DE DELTA

De Delta kenmerkt zich door haar centrale ligging en duurzame en betaalbare woningen voor iedereen. De locatie is ideaal voor sociale huurappartementen; het is op loopafstand van zowel het station, het winkelcentrum en andere voorzieningen. Ze zijn daarom geschikt voor zowel ouderen als jongeren.

Buurt in beeld - Leyhorst - Rijwoningen
Leyhorst

De Horsten bestaat uit 2 villabuurten aan de noordwest rand van Schuytgraaf: Riethorst en Leyhorst. 

Het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig plan van De Horsten is een groen en landschappelijk karakter met zo weinig mogelijk verharding. De twee buurten hebben elk hun eigen identiteit, die voor een groot deel wordt bepaald door de verschillende architectonische mogelijkheden. Riethorst en Leyhorst worden gezien als pioniers stadjes, waardoor er ruimte is voor eigen initiatief en voor creatief wonen.

De Horsten heeft haar karakteristieke vormen eveneens te danken aan het omringende landschap. In de directe omgeving van beide buurten bepalen vooral de opgaande boombeplanting langs ’t Vlot en de Vogelenzangsestraat en de knotwilgen langs de Schuytgraafseweg het landschap. Vanuit De Horsten zijn er verschillende punten waar je een goed uitzicht hebt op de omgeving. De buurten liggen midden in de toekomstige natte ecologische zone van Schuytgraaf die het ontspannen groene karakter van deze bijzondere villawijken benadrukt.

Buurt in beeld - Riethorst - Villa's met uitzicht over water
Riethorst

De Horsten bestaat uit 2 villabuurten aan de noordwest rand van Schuytgraaf: Riethorst en Leyhorst.

Het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig plan van De Horsten is een groen en landschappelijk karakter met zo weinig mogelijk verharding. De twee buurten hebben elk hun eigen identiteit, die voor een groot deel wordt bepaald door de verschillende architectonische mogelijkheden. Riethorst en Leyhorst worden gezien als pioniers stadjes, waardoor er ruimte is voor eigen initiatief en voor creatief wonen.

De Horsten grenzen aan het polderlandschap langs de Rijn. Een brede historische loop van de rivier scheidt de buurten en rijgt Riethorst en Leyhorst als het ware los van de rest van Schuytgraaf. Hiermee worden De Horsten vooral omgeven door weilanden dan door de nieuwe bebouwing. Eigenaren van een kavel in Riethorst bouwen een herenhuis met een rieten kap en een meer klassieke uitstraling. In Leyhorst komen moderne villa’s met hellende daken in leisteen. Ook is het in Leyhorst mogelijk een huis te realiseren met een plat dak voorzien van sedum begroeiing. Verspringende rooilijnen zorgen voor wisselende posities van de woningen, zodat er geen aaneengesloten straatwand is.

Buurt in beeld - De Groene Erven - Geschakelde woningen
De Groene Erven

De Groene Erven is een groene en ruim opgezette buurt. Het Overbetuwse landschap grenst direct aan deze buurt, wat zorgt voor de landelijke uitwerking op het gebied. In deze groene buurt staan zowel twee-onder-één-kap-woningen als vrijstaande woningen. Naast koopwoningen zijn er ook bouwkavels uitgegeven.

BUURT OMGEVEN DOOR GROENE HAGEN EN EEN BREDE SLOOT

De buurt is omgeven door groene hagen en een brede sloot aan de west- en zuidzijde. De woningen kenmerken zich door brede, zogenoemde zadelkappen. De gevels zijn aan de openbare zijde relatief gesloten en juist open aan de tuinzijde. Elke woning in De Groene Erven heeft een voortuin van minimaal 5,5 meter diep en parkeren gebeurt op het eigen terrein in een garage of onder een carport. Van het grondoppervlak in deze buurt is 11 procent bebouwd, bestaat 58 procent uit tuin en is 31 procent openbare ruimte.

Buurt in beeld - Bongeren - Twee-onder-een-kap woningen
Bongeren

Bongeren is een compact dorpje in het groen. De sfeer in deze buurt doet denken aan de tuindorpen van Dudok en Van Loghem uit de jaren 30 van de 19e eeuw. Kenmerkend is de aaneengesloten bebouwing met grote architectonische samenhang.

Korte straatjes en opgaand groen in de vorm van hagen en laanbeplanting dragen bij aan het intieme karakter van dit tuindorp. Een klein park met speelplek vormt het groene hart. In het noordoosten grenst Bongeren aan de roeivijver van Schuytgraaf. In het westen ligt veel openbaar groen en de watergang die als een waterlint door de wijk stroomt.

In Bongeren staan voor een groot deel rijwoningen met platte daken. Daarnaast is er plaats voor vrijstaande bebouwing in de vorm van twee-onder-een-kap, (half)vrijstaande en patiowoningen. Zowel aan de noord- als zuidkant van de buurt staat een appartementenblok. In het zuidelijke appartementenblok, nabij de bushalte, bevindt zich een dependance van het gezondheidscentrum Schuytgraaf en een ouderenvoorziening.

Buurt in beeld - Bloesemgaerd - Vrijstaande woningen
Bloesemgaerd

De buurt  Bloesemgaerd kenmerkt zich door ruime kavels en een divers aanbod van gezellige woningen. Het aanbod bestaat vooral uit vrijstaande, geschakelde en twee-onder-één-kap woningen. Daarnaast staan er ook enkele rijwoningen. Naast de koop- en huurwoningen zijn er ook bouwkavels in Bloesemgaerd uitgegeven.

De buurt heeft een uitstraling van een luxe dorp. Er is veel groen in de buurt en voldoende parkeergelegenheid. De woningen hebben een typisch Hollandse kap: een Spitskap, Mansarde of Knikkap. 

Bloesemgaerd grenst aan brede plantsoenen en de langgerekte roeivijver. De buurt wordt deels omgeven door het lint van watergangen dat door Schuytgraaf stroomt. Kinderen die in Bloesemgaerd wonen, hebben de mogelijkheid om in hun eigen buurt naar school te gaan. In deze buurt bevindt zich sinds 2007/2008 namelijk De Salamander. Daarin bevindt zich onder meer een brede school waarin basisonderwijs wordt gecombineerd met een kinderdagverblijf, een peuterschool en buitenschoolse opvang.

Buurt in beeld - Centrum - Winkelcentrum
Centrum

Schuytgraaf Centrum is een levendig gebied met winkels, sportvoorzieningen, een school, diverse woningen en nog meer. In het hart van de wijk ligt de buurt Helenastraat, waar van alles mogelijk is. Hier koop je het huis niet alleen zelf, maar bedenk je het ook zelf. De buurt Centrum is letterlijk het centrum voor veel bedrijvigheid in Schuytgraaf.

STADSCULTUUR EN STADSNATUUR

Schuytgraaf Centrum is dé entree van de stad. De buurt is zo ontworpen dat het een ruimtelijk fraai centrum is met opvallende en zorgvuldig ontworpen eigentijdse gebouwen en openbare ruimten. Er is plaats voor groen, pleinen en een stijlvolle afwisselende bebouwing. Kortom, een prettige plek met zowel stadscultuur als -natuur. Het winkelcentrum is voorzien van supermarkten, kleinere detailhandel, horeca, zestig woningen en een gezondheidscentrum. Hier kunt u terecht voor direct medische zorg.

START BOUW EN VERHUUR 47 APPARTEMENTEN

Boven het winkelcentrum is de bouw en verhuur van 47 appartementen gestart. In drie blokken worden de appartementen te huur aangeboden.

Meer informatie

MFC OMNIBUS

Naast het winkel- en gezondheidscentrum kent Centrum ook een Multi Functioneel Centrum. Ook wel de MFC Omnibus. Dit centrum ligt aan de rand van het winkelgebied en huisvest de brede school, kinderopvang, wijkcentrum en sportvoorzieningen. Verder staat in Schuytgraaf de Rivers International School. 

Buurt in beeld - Singelkwartier - Rijwoningen
Singelkwartier

Singelkwartier is onderdeel van Schuytgraaf-Centrum, wat bestaat uit Centrum-Noord en Centrum-Zuid. Samen met de omringende buurten 11 en Singelkwartier (18 en 19) vormen ze een stedelijk gebied met een markante uitstraling in de landschapswijk Schuytgraaf. Deze stedelijke buurt is heel geschikt voor starters.

STADSTUINEN EN BINNENPLAATSEN

Singelkwartier ligt ingesloten tussen de Lange Weide, de droge ecologische zone van Schuytgraaf, en het spoor. De noordkant van de buurt grenst aan het toekomstige centrumgebied, want Singelkwartier heeft straks een directe verbinding met het winkelgebied. Langs de singel kunnen bewoners zo naar dit centrumgebied en naar station Arnhem Zuid lopen of fietsen. De gesloten bouwblokken met binnenplaatsen, stadsplantsoenen, het geconcentreerde groen en het water maken Singelkwartier tot een bijzonder deel van Schuytgraaf.

AMSTERDAMSE SCHOOL

In Singelkwartier zijn elementen van de Amsterdamse School verwerkt. De Amsterdamse School is een bouwstijl die zich kenmerkt door het gebruik van veel baksteen en het toepassen van versieringen in de gevels. Deze populaire bouwstijl is veelvuldig door Berlage toegepast in Amsterdam-Zuid en Den Haag. Deze stedelijke woonbuurt wordt gekenmerkt door ‘eenheid in verscheidenheid’. Elk blok is door een andere architect ontworpen met elk een eigen invulling van het thema.

Buurt in beeld - De Leihagen - Vrijstaande woningen
De Leihagen

De Leihagen ligt midden in Schuytgraaf, in het oosten en zuiden grenzend aan de droge ecologische zone. Bijna geheel rondom de buurt stroomt een watergang en in het westen ligt de meer stedelijke buurt De Waarden. Die buurt en de zuidelijke ringweg die door de wijk lopen, zijn bereikbaar via twee bruggen. De Leihagen heeft ruime en gevarieerde kavels en  kent voornamelijk vrijstaande woningen en twee-onder-één-kappers. De meeste woningen hebben parkeerruimte en opritten tot ver op eigen terrein. Daarmee wordt het beeld van vol geparkeerde voortuinen vermeden.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn leien en hagen de meest kenmerkende eigenschappen van deze ruime en groene buurt in het hart van Schuytgraaf. Groene hoge hagen bakenen de buurt af en staan op de erfafscheidingen van elke woning. De variatie in architectuur maakt de woonstraten levendig. Daarnaast verspringen en verdraaien de gevelrooilijnen. Een ander kenmerk aan de buurt is dat veel woningen daken van leistenen hebben.

In De Leihagen komt vrijwel alleen bestemmingsverkeer. De hoofdweg in de buurt is tegelijk een plantsoen met zomereiken waaraan het merendeel van de woningen in deze buurt grenst. Op verschillende particuliere kavels worden bovendien bloesemrijke boskrieken geplant.

Buurt in beeld - De Waarden - Woningen aan het water
De Waarden

De prachtige buurt De Waarden ligt in het zuidwesten van Schuytgraaf. Het waterlint dat door Schuytgraaf stroomt, begrenst De Waarden in het noorden, oosten en zuiden. Woningen in deze buurt hebben diepe achtertuinen, groene binnenterreinen en vaak karakteristieke Delftse stoepjes.

In het straatbeeld zijn verschillende bouwstijlen en individuele panden te herkennen van verschillende architecten. Naast twee appartementencomplexen kent De Waarden rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen. De diversiteit van de woningen zorgen voor boeiende straatgevels. Dat komt door een mix van verschillende ontwerpen in de bouwblokken, de verschillende typen daken en variatie in metselwerk. In totaal staan er in De Waarden 382 woningen (262 vrije sector koop, 19 sociale koop, 101 huur).

Buurt in beeld - De Eilanden - Watervilla's luchtfoto
De Eilanden

In de voormalige zandwinplas de Schuytse Laak is de jongste parel van Schuytgraaf De Eilanden gelegen. Deze buurt bevindt zich in de natte ecologische zone met uitzicht op de Veluwe. De Eilanden zijn opgedeeld in de deelbuurten: Noordereiland, Zuydereiland, Laakoever en Horecapaviljoen.

NOORDEREILAND

Het grootste, noordelijke eiland: Noordereiland, is bestemd voor particuliere bouwkavels. De kavels verschillen in grootte en ligging. Bewoners hebben dan ook de mogelijkheid om deze plek volledig eigen te maken. Zij bepalen grotendeels zelf de locatie van de woning, de grootte van de kavel en hoe het huis eruit komt te zien. Binnen de eilanden is er veel vrijheid voor het bouwen van ieders droomhuis. De ene woning is direct gelegen aan het water, een andere in de natuur. De woningen zijn bereikbaar via bruggen en weggetjes die passen in het landschap.

DE LAAKOEVER

De zuidoever van de Schuytse Laak wordt gesierd door twee appartementengebouwen: De Laak en De Zeeg. Beide zijn gelegen aan het water. De Laak telt ruim tien appartementen, een inpandige garage en penthouse. De Zeeg telt achttien appartementen bestaande uit vier woonlagen. Ondanks de verschillende woningen, vormen ze een prachtig geheel.

ZUYDEREILAND

Zuydereiland is een uniek stuk Arnhem aan het water. Het is een plek waar bewoners zelf bepalen hoe hun droomhuis eruit ziet. De woningen in Zuydereiland worden allen gekenmerkt door een opvallende, moderne, kubistische architectuur, maar binnen deze strakke stijl is het volledig naar eigen smaak samen te stellen. Verschillende woningtypes, van tweekappers tot vrijstaande woningen, sieren de buurt. De ruime benedenwoning vormt het hart van de woning. Dat is dé plek waar je uitkijkt over het water of terras. Op Zuydereiland vindt men rust en ruimte aan het water.

HET HORECAPAVILJOEN

Het Horecapaviljoen zal de buurt De Eilanden binnenkort verrijken. Onlangs is de schop in de grond gegaan en wordt er druk gebouwd aan deze nieuwe paviljoen.

 
Amerikaanse Wijk

De Amerikaanse Wijk lijkt een echte ‘suburb’. Het is een bijzondere buurt nabij de droge ecologische zone. Ruime straten met aan weerszijden brede trottoirs, kleurrijke bakstenen huizen met houten kozijnen en grote gazons.

Bewoners in deze buurt kunnen hun eigen aan- of uitbouw kiezen, zoals erkers, serres of veranda’s. Kenmerkend is ook het ‘kappenlandschap’: hoge en spitse daken worden afgewisseld met platte en brede daken. Ook de richting van de daken varieert. De dakpannen zijn echter wel van één soort en één kleur, waardoor er toch een eenheid bestaat. De Amerikaanse Wijk heeft geschakelde woningen en appartementen naast twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Door de stijl van ontwerpen lijkt het echter net alsof de buurt alleen vrijstaande huizen kent.

Buurt in beeld - Tuinstad - Woningen luchtfoto
Tuinstad

De buurt Tuinstad heeft schilderachtige straatjes, hofjes en pleinen met een sfeer die doet denken aan de tuinsteden van Berlage en Dudok, uit de jaren 20 van de 19e eeuw. In Tuinstad vind je huizen, gebouwd in één stijl, maar stuk voor stuk net iets anders dan ‘het huis van de buren’.

Het ene huis heeft een erker, het andere een torentje of dakkapel. Ook kan het zijn dat de gevel van het ene huis net iets verder naar voren springt dan die van het huis ernaast. Er zijn geschakelde, (half)vrijstaande en gestapelde woningen. Kinderen kunnen veilig spelen in deze buurt en de parkeerplaatsen bevinden zich op binnenhoven. Kortom: een bijzondere buurt met een intieme sfeer.

Buurt in beeld - Vestingstad - Rijwoningen in sneeuw
Vestingstad

Vestingstad is romantisch en compact. De buurt is vergelijkbaar met historische vestigingsplaatsen als Naarden en Elburg. Rijtjeshuizen, (half)vrijstaande en gestapelde woningen wisselen elkaar af. Verschillende gevels zorgen voor een gevarieerd straatbeeld.In de smalle straten is het autoverkeer ondergeschikt.

EENHEID EN VERSCHEIDENHEID

De groene (privé) binnentuinen zijn de tegenhangers van de straten waar je vooral veel steen ziet. In deze dromerige buurt bevinden zich pleinen met grote bomen, oer-Hollandse bakstenen huizen naast gepleisterde gevels en rode dakpannen naast zwarte. Kortom: eenheid en verscheidenheid in een ‘historische buurt’, met alle voordelen van nieuwbouw.

Buurt in beeld - Schuwste Laak - Woningen aan bevroren water
Schuytse Laak

Dat is mogelijk op het Zuydereiland! Gelegen aan de rand van Arnhem, maar toch binnen tien minuten van het centrum. Op één van de twee wooneilanden, het Zuidereiland, ontwikkelt Heilijgers 19 gevarieerde geschakelde woningen.

De huizen worden bijzondere, water gerelateerde kubistische woningen met een modulaire opbouw. Aangeboden van compact tot zeer ruim. De basiswoning heeft twee of drie woonlagen met een woonoppervlakte van ca. 145m2 of 196 m2 en is naar wens te wijzigen door middel van de verschillende woonmodules. De woningen worden aangeboden met een koopsom vanaf € 417.500,- v.o.n. inclusief een luxe inbouwkeuken.

DE WONING KOMT TOT LEVEN

Veel mensen vinden het een nadeel dat je een nieuwbouwwoning alleen van tekening koopt. In Zuydereiland is dit niet het geval. De eerste woningen zijn gereserveerd en de optanten gaan nu hun woning en de mogelijkheden bekijken in 3D. Door middel van virtual reality ‘lopen’ ze virtueel door hun nieuwe woning. Daarna helpt een interieurarchitect hun wensen in beeld te brengen. Zo komt hun (droom)woning tot leve