Restafval
Restafval is het afval dat overblijft nadat je het papier, glas, textiel en andere soorten afval gescheiden hebt weggegooid. In het buitengebied (buiten de ophaalroute voor BPD, zonder ondergrondse containers voor restafval) is de grijze container nog bestemd voor restafval. In bebouwd gebied zijn de ondergrondse containers bestemd voor restafval.
Plastic, blik en drinkpakken (PBD)
De grijze container is bestemd voor plastic, blik en drinkpakken.
Glas en textiel
In Schuytgraaf vind je een glas- en textielcontainer bij Albert Heijn.
Grofvuil
Grofvuil is huishoudelijk afval dat groot en zwaar is en niet in de ondergrondse restafval container of minicontainer voor restafval past. Grofvuil kunt u zelf wegbrengen of laten ophalen.
Voorbeelden van grofvuil zijn vloerbedekking, (kapot) meubilair, matrassen, hout of spaanplaat. Voor (grote) elektrische apparaten gelden aparte regels. Bouw- en sloopafval zoals puin, gips en isolatiemateriaal vallen niet onder het grofvuil, maar kunt u wel naar de afvalstations brengen.
Grofvuil wegbrengen
In grofvuil zitten nog veel bruikbare grondstoffen. Daarom vragen we u het grofvuil zoveel mogelijk naar het afvalbrengstation te brengen. Daar wordt het grofvuil gescheiden, waardoor de grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.
Grofvuil kunt u in 2022 6 keer gratis bij het afvalbrengstation aanbieden tot een maximum van 6 kubieke meter (m3) per jaar. Komt u vaker of biedt u meer per keer aan? Dan wordt er per afvalstroom afgerekend. Bekijk de tarievenlijst.
Vergeet niet uw afvalpas en legitimatiebewijs mee te nemen. Deze zijn nodig om uw grofvuil naar het afvalstation te brengen.
Grofvuil laten ophalen
U kunt grofvuil ook aan huis laten ophalen. Daar zijn wel kosten aan verbonden. De kosten voor het ophalen bedragen € 36,50 per m3 en het bedrag wordt bij het maken van de afspraak vooruit betaald. Maak online een afspraak bij PreZero om uw grofvuil op te laten halen. Telefonisch een afspraak maken is niet mogelijk.
Papier en karton
Van uw oud papier en karton wordt na bewerking nieuw papier en karton gemaakt. Het papier wordt opgehaald door Arnhemse verenigingen die daar een vergoeding voor ontvangen.
Iedere woning heeft een minicontainer (met blauwe deksel) voor het inzamelen van oud papier. Oud papier en karton wordt 1x per maand ingezameld. Woont u in een wooncomplex of hebt u een bovenwoning en/of geen eigen minicontainer voor oud papier, gebruikt u dan de ondergrondse verzamelcontainer voor oud papier en karton bij u in de buurt. Zie de plattegrond met verzamelcontainers.
Grondcontainer
Gemeente Arnhem biedt aan de bewoners van net opgeleverde woningen in de wijk Schuytgraaf éénmalig de mogelijkheid om schone, puinvrije tuingrond aan te bieden bij de gemeente.
Download hier de gebruiksovereenkomst
Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een gebruiksovereenkomst invullen en ondertekenen. Het formulier is verkrijgbaar tijdens openingstijden van het informatiecentrum of te downloaden via deze site. De ingevulde en ondertekende gebruiksovereenkomst kun je inleveren bij het Informatiecentrum Schuytgraaf, Pallas Atheneplein 2, 6846 XA Arnhem of mailen naar het informatiecentrum (schuytgraaf@arnhem.nl). Bij het informatiecentrum hoor je wanneer de container beschikbaar is voor jou.
Momenteel zijn er voor Schuytgraaf 4 containers beschikbaar. Afhankelijk van het aantal aanvragen zal er op volgorde van binnenkomst een container worden gereserveerd. De container wordt op vrijdag bij de woning geplaatst en op woensdagmiddag weer opgehaald. Over tijden kunnen geen mededelingen gedaan worden.
PreZero servicelijn
Voor vragen over afvalverwerking kun je bellen met de Gemeente Arnhem 0800 - 366 69 99 (op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur).